U bevindt zich hier:

Regenwater:

Hulp nodig?
Gebruik de kennis van het GEP team

Stel hier je vraag

Regenwater Afkoppelen

 • Infiltratie boxen voor regenwater
  infiltratiebox-infiltratie

  Infiltratie box voor regenwater Half Box 62 Liter

  De Matrix infiltratie boxen zorgen voor de infiltratie van regenwater in de grond. Infiltratie van regenwater is het proces van regenwater wat in de bodem terechtkomt en niet in de riolering. De matrix infiltratie box dient in de grond ingegraven te worden en op de regenpijp van uw huis of garage aangesloten te worden. Het regenwater wordt tijdelijk in de matrixbox opgeslagen waarna het geleidelijk in de bodem kan infiltreren. GEP adviseert om voor de matrix infiltratie box een bladfilter en zandvangput aan te sluiten. Zie hier een voorbeeld van blad- en zandvangers. Hiermee kan worden voorkomen dat het geotextiel vervuild raakt. De Matrix infiltratie Halfbox heeft een volume-inhoud van 62 Liter en beschikt over een hoge druksterkte, is aan alle zijden open en uitbreidbaar in alle richtingen. De Matrix infiltratie box valt als los plaatmateriaal te leveren waarna de Matrix infiltratie box op locatie in elkaar gezet kan worden. Er wordt dan geen lucht vervoerd zodat de transportkosten laag worden gehouden. Dat noemen wij ook duurzaam ondernemen!

  Lees meer
  infiltratie-regenwater

  Infiltratie box Enkele Box 125 Liter

  Matrix infiltratie boxen voor infiltratie van regenwater in de bodem. De matrix infiltratieboxen worden gebruikt om regenwater af te koppelen en in de bodem te infiltreren. De matrixbox dient in de grond ingegraven te worden en op de regenpijp van uw huis of garage aangesloten te worden. Het regenwater is zo afgekoppeld en kan langzaam in de bodem infiltreren. Voor de matrix infiltratiebox kan het beste een bladfilter en zandvangput aangesloten worden. Hiermee wordt voorkomen dat het geotextiel rondom de infiltratiebox niet vervuild raakt. De Matrix infiltratiebox heeft een volume van 125 Liter en heeft een hoge druksterkte, is aan alle zijden open en uitbreidbaar in alle richtingen. De Matrix box is als losse platen leverbaar leverbaar waarna de Matrix Box op locatie in elkaar gezet kan worden.

  Lees meer
  infiltratie-infiltratiekrat

  Infiltratie box Dubbele Box 250 Liter

  Matrix infiltratie boxen voor infiltratie van regenwater in de bodem. Deze matrix infiltratie boxen worden gebruikt om hemelwater af te koppelen en in de bodem te infiltreren. De matrixbox dient in de grond ingegraven te worden en op de regenpijp van uw huis of garage aangesloten te worden. Het regenwater wordt tijdelijk in de matrixbox opgeslagen waarna het langzaam in de bodem zakt. Het valt aan te raden om voor de matrixbox een bladfilter en zandvangput aan te schaffen en aan te sluiten. Hiermee voorkom je dat het geotextiel vervuild raakt. De Matrix infiltratie dubbele box heeft een inhoud van 250 Liter en bevat hoge druksterkte. Tevens is deze infiltratie box aan alle zijden open en uit te breiden. De Matrix infiltratie box is te verkrijgen als los plaatmateriaal, vervolgens kan de infiltratie box op locatie in elkaar gezet worden. 

  Lees meer
 • Drainageplaten
  drainageplaat-regenwater

  Drainageplaat 30 mm

  De multifunctionele drainageplaten kenmerken zich door een zeer hoge doorstroomcapaciteit en verkeersbelastbaarheid. Door de effectieve drainage eigenschappen en de hoge belastbaarheid is de Flocell wereldwijd het meest toegepast. De drainageplaat is voor regenwater driedimensionaal doorstroombaar en kan daardoor ideaal toegepast op grote dakoppervlakten met weinig afschot. De vierkante vakjes bevatten aan de binnenzijde holle ruimtes waar een deel van het regenwater in wordt vastgehouden. Dit creert een ideale vochtigheidsklimaat voor (dak)tuinen. Doordat de platen middels een kliksysteem aan elkaar verbonden kunnen worden is het zowel horizontaal als vertikaal zeer eenvoudig te bewerken. De 30 mm flocell is ideaal geschikt voor sportvelden, civiele werken, in- en extensieve daktuinen, parkeerdaken.

  Lees meer
  drainageplaat-regenwater-52

  Drainageplaat 52 mm

  De Flocell drainageplaten zijn multifunctionele drainageplaten met zeer hoge doorstroomcapaciteit en verkeersbelastbaar, zowel verticaal als horizontaal toepasbaar. De Flo-cell is s'werelds nummer 1 drainageplaat voor regenwater en drainagewater. Door de effectieve drainage eigenschappen en de zeer hoge belastbaarheid is de Flocell wereldwijd het meest toegepast. De drainageplaat is driedimensionaal doorstroombaar en kan daardoor ideaal toegepast op grote dakoppervlakten met weinig afschot maar ook voor bufferen van hemelwater onder straten of parkeerplaatsen. De drainageplaten zijn voorzien van clickverbindingen zodat de oppervlakte in lengte- en breedterichting uitbreidbaar is tot een grote plaat met een zeer groot buffervolume voor regenwater.

  Lees meer
 • Infiltratie filters
  regenwaterfilter-bladvanger

  Bladvangers

  Ook voor filteren en reinigen van regenwater biedt GEP verschillende oplossingen. Filteren van regenwater voordat het in de bodem infiltreert is immers van groot belang, het voorkomt het dichtslibben van het geotextiel rondom de infiltratiebox. Bij het infiltreren van regenwater in de bodem is de waterkwaliteit daarom van groot belang. Hoe schoner het regenwater de infiltratie voorziening instroomt hoe langer de infiltratievoorziening effectief werkt. Bladfscheiders en blafvangers zijn er voor het verwijderen van blad en ander vuil vanuit de dakgoten. Bladafscheiders worden in de regenpijp geplaatst eventueel in combinatie met een zandvangput met filterkorf ondergronds.

  Lees meer
  infiltratiefilter

  Zandvangers

  Bij het infiltreren van regenwater in de bodem is de waterkwaliteit van groot belang. Hoe schoner het regenwater de infiltratie voorziening instroomt hoe langer de infiltratievoorziening effectief werkt. Daarnaast is de waterkwaliteit van groot belang. Voordat het regenwater in de bodem kan worden geinfiltreerd dient het regenwater vrij te zijn van olieresten en andere zware metalen. GEP heeft hiervoor regenwaterfilters en zandvangers ontwikkeld waarmee de waterkwaliteit kan worden gewaarborgd voordat het geinfiltreerd wordt in de bodem. Voor het verwijderen van blad en ander vuil vanuit de dakgoten wordt een infitratievoorziening voorafgegaan door bladafscheiders en zandvangputten. Bladafscheiders worden in de regenpijp geplaatst of in combinatie met een zandvangput met filterkorf ondergronds geplaatst. De zandvangput is dan voorzien van een filterkorf. Alle aanwezige vuildeeltjes die groter zijn dan 0,5 mm blijven achter in de filterkorf. Wanneer de infiltratie vol is stroomt het overtollige regenwater weg via de overloop.

  Lees meer
 • Retentie- en Buffertanks
  regenwater-buffertank

  Buffertanks Kunststof voor regenwater

  Retentietanks en buffertanks zijn regenwatertanks om regenwater rustig, vertraagd en gedoseerd af te voeren. Tijdens hevige regenval kan het regenwater, afkomstig van bedrijfsterreinen, bedrijfsgebouwen en daken van woningen, in een retentietank opgeslagen en (tijdelijk) gebufferd worden. Deze retentietank is voorzien van een vertraagde afvoer, een wervelventiel of retentieslang. Deze vertraagde afvoer zorgt er dan voor dat het buffervolume in de regenwatertank vol loopt als gevolg van de regenbui en slechts een kleine hoeveelheid (over langere tijd) afgevoerd wordt naar de riolering of waterloop. Op deze manier wordt het regenwater tijdelijk gebufferd zodat de piekbelasting van de extreme regenbui afgevlakt wordt. Hierdoor wordt wateroverlast voorkomen. De regenwater retentietanks zijn van kunststof en zijn onderling koppelbaar. De regenwatertanks zijn voorzien van mangaten waarop de Varitankschachten van GEP passen. Daarop kunnen allerhande aansluitingen gemaakt worden. De retentievoorziening bestaat uit een retentieslang van GEP. Deze zijn leverbaar met verschillende afvoercapaciteiten van 0,2 tot 6 liter per seconde. Grote debieten op aanvraag leverbaar.

  Lees meer
  regenwater-bufferput

  Buffertanks Beton

  Retentieputten en bufferputten zijn regenwaterputten om regenwater gedoseerd en vertraagd af te voeren. Tijdens hevige regenval kan het regenwater in een retentie bufferput opgeslagen worden. Deze retentieput is voorzien van een vertraagde afvoer, een wervelventiel of retentieslang. Deze vertraagde afvoer zorgt er dan voor dat het buffervolume vol loopt en slechts een kleine hoeveelheid (over langere tijd) afgevoerd wordt naar de riolering of waterloop. De functie van een retentieput voor regenwater is dus duidelijk; het is niet zozeer het gebruik van regenwater, maar vooral het tijdelijk vasthouden van regenwater. Dus de piek van een extreme regenbui afvlakken om wateroverlast als gevolg van regenwater te voorkomen. De regenwater retentieputten zijn van beton en zijn onderling koppelbaar. De regenwaterputten zijn voorzien van mangaten waarop de Varitankschachten van GEP passen. Daarop kunnen allerhande aansluitingen gemaakt worden. De retentievoorziening bestaat uit een retentieslang van GEP. Deze zijn leverbaar met verschillende afvoercapaciteiten van 0,2 tot 6 liter per seconde. Grote debieten op aanvraag leverbaar. U kunt ook online een ontwerp van een regenwatersysteem maken via het online GEP regenwater rekenmodule.

  Lees meer